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Dear 8irg

vpinion Ko, -ga'f ‘
Ra: store operatcd
icengcd physicianp
L7 no& registered withthe
Eftate Boerd of Pharmacy
7 ?gdt a,/bona fide phar-
-~ ier the provis-
ns <f Section 18 of
P ticlc 846 of the Penal

youf/lexter~vf &grch 21, A@ﬂ@, you inquire
vhether a pharmnc& owned and‘eperated by a licensed phy-
sician, wiich phaﬁmgcy is‘upt ‘Tepisterod with the State
board ¢f Pharm aqg daepino aiploy a registered
pharnacis®, is a bona ridz r acy under the meaning of
the I/éms Liguor bontrol M,t.

/// ,/ Ar(lc 4540 nhvihed Statutcs rovides in gencral
terms. that a phdhmncy may not be operated by any one not o
licensod phannn\cisj After so providing, the statute then
stat&ss

/.‘
e -

“®Nething in this Article shiall be cone
strued W prevent any persen fron chzaging
in thc business herein deseridbed as proprictor
and cwnor thereof, provided such proprietor or
owner shall have omployed in his business to
oonduct same souoone gquelifiecd under this chap-
teor, nor to interfere with any lernlly roris-
tered practictivmer of medicine or denistry in
the compounding ¢f his preseriptions, or to
rrevent kim Crou supplying Lis patients such
modlicine as he nay deex propoer, "
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Sectiun 18 of Article o6 iomal Codo, oaonme cther
things, pruvidess

*Any pharnacy foer wadcli a permit is
souplit must be a bona {ide pharmacy, registor—
ed with the State Board of I’harmacy, nust o -
ploy and have on duty at all times 2 register-
ed pharmaciet, amni must have been in operation
as a pharmacy for two years in the particular
poelitical subdivision in which hls permit 1is

sought, *

The saving clause above quoted from Article 4540
does not nake the physician a pharmacist. 1t does not
put intw the previous portions of the article something
which was not there before. 1Its purpose wag not t make
the physiclian a pharmacist but to exeapt him from the ro-
quiremont that he be a licensed pharmacist.

The Liquor Control Act definea & bona fide pharmacy,
and among othor requirements, 1s the requirement that the
pharmacy be registered, and must have on duty at all times
a rcgistercd pharmacist.

we therefore answer that a pharmacy, under the
dofinition of the statute, is not a bona fide pharmacy un-
less it is registered with the State Eoard of Pharmaey,
and unless it has at all times a rogistered pharmacist.
What we have said, we think, makes it unnecesssary
to answcr your second and third inquiry.
Yours very truly
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