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November 30, 1971

Hon, Joe Resweber Opinion No. M-1005%

County Attorney :

Harris County Courthouse ; Re: Several questions relatis:
Houston, Texas 77002 to requirement of giving

notice by Commissioners
Court and Board of Judges
of Harris County as re-
quired by Art. 6252-17,
V.C.S., and a related
Dear Mr. Resweber: question.

Your recent request for an opinion asks for an answer to the
following questions:

"1. Does Article 6252-17, V,.C.S., require posting
of notice of a meeting of the Board of Judges of Harris

County for the purpose of appointing a Purchasing Agent
of the County?

"2. Does Article 6252-17, V.C.S., require posting of
notice of meetings of the Commissioners Ccurt of
Harris County for the purpose of making appointments
to fill vacancies in elective offices or the various board
commission memberships appointed by the Court?

"3. Is the County Auditor of Harris County authorized
to exercise the duties and powers of such office when
his appointment was made by the District Judges of
Harris County at a meeting for which no notice, as
contemplated by Article 6252-17, V.C.S. was posted?”

In answer to your first question, your attention is directed to Article
6252-17, Sec. 2(a), which reads, in pertinent part. as follows:
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"Thre previsions of :is Act do nci apply to that portion
of a meeting. . .<f a governmental body while. . .
actually engaged !n: (1) deliberations to consider the
appointment, emg.oyment. . .of a public cfficer or
employee. . .unless such officer or employee requests
a public hearing.” (Emphasis added)

The Act does not require posting of notice of a meeting of the Board
of Judges for the purpose of appointing a Purchasing Agent of a Coulnty. since
the sole function of the Board under the provisions of Article 1580, " is to
appoint a suitable person to act as County Purchasing Agent,

Sec. 2(a) of Article 6252-17 applies to meetings of the Commissioners
Court as indicated by Section I(b) of that Article. That portion of a meeting
or session of the Commissioners Ccurt actually devoted to deliberations to
consider the appointment or employment of an individual or individuals to
fill vacancies in elective offices or board commission memberships are not
subject to the notice provisions of the Act. (Sec. 3A). Therefore, question
2 is answered in the negative.

Question 3 is answered in the affirmative, Article 1647, V.C.S.,
authorizes the district judges having jurisdiction in the county to appoint
the County Auditor at a special meeting held fcr that purpose, Agailn,
Article 6252-17, Sec. 2(a) does not require poating of nctice of such
meeting for the purpose <f appointing a County Auditor and the County
Audlior thus appointed may eserclse the dutles and powers of that office.

! Acts 6ist Leg., 1965, 2nd C.S., ch. 24, p. 166, S.B. 23, codified
by Vernon in Notes uader Arz. 1580, V.A.C.S.
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SUMMARY

The notice provisions (Sec. 3A) of Article 6252-17, do
not apply to a meeting of the Board of Judges created
by Acts 6lst Leg., 1969, 2nd C.S., ch. 24, p. 166,
S.B. 23, codified by Vernon in Notes under Art. 1580,

r £ rtha Niar * Tid nda
V.A.C.S., or a meeting of the District _]uuges unaer

Art, 1647, V.C.S., or a Commissioners Court, while
they are actually engaged in deliberations to consider
the appointment or employment of a public officer or

employee. .

:{6 s very truly,

{_CR FORD? MARTIN

Att ey General of Texas

Prepared by Bill Flanary
Assistant Attorney General
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