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less than fourteen inches 
may.be lawfully possessed 
on board a licensed com- 
mercial shrimp boats. 

Deer Mr. Garrison: 

You have requested our opinionregarding whether redfish 
of less than 14 inches may be lawfully possessed aboard a 
licensed commercial shrimp boat. 

Section 66.201 of the new Parks and Wildlife Code provides: 

(a) No person may take from public water 
and retain, or place in a boat, creel, 
live-box, or other container or on a 
stringer, a redfish less than 14 inches 
long. 

(b) A person who violates this section is 
guilty of a misdemeanor and on conviction 
is punishable by a fine of not less than 
$25 nor more than $200. 

Prior to its inclusion in the Parks and Wildlife Code, this 
provision appeared in the Penal Code as article 931a. 

The minimum length of redfish is also declared to be 14 
inches in another portion of the Parks and Wildlife Code, 
section 47.034(c), which deals with maximum and minimum length 
of a number of varieties of fish. In 1975, the Legislature 
added the following proviso to that section: 
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The possession of saltwater species of 
fish of greater or lesser length than 
set out in Subsection (c) of this section 
on board a licensed commercial shrimp 
boat engaged in the taking of shrimp or 
returning to port after taking shrimp is 
not a violation of this section. Parks 
and Wildlife Code S 47.034(e). 

Thus, for purposes of section 47.034, a licensed commercial 
shrimp boat may lawfully possess redfish of less than 14 
inches. Since seation 66.201 of the Code prescribes the 
same minimum length as to redfish, it is our opinion that the 
exception of section 47.034 is equally applicable to section 
66.201. Accordingly( redfish of less than 14 inches may be 
lawfully possessed aboard a licensed commercial shrimp boat. 

SUMMARY 

Redfish of less than 14 inches may be 
lawfully possessed aboard a licensed 
commercial shrimp boat. 

ry truly yours, 

of Texas 

&PROVED: 

jwb 

p.3406 


